تشکيل \"کميته تحقق سند چشم‌انداز افق 1404 صنعت گردشگري\"

به گزارش ميراث آريا (chtn)، عليرضا عامري در نشست خبري که صبح امروز با حضور خبرنگاران رسانه‌هاي مختلف خبري در محل معاونت گردشگري کشور برگزار شد، تصريح کرد: همانطور که مي‌دانيد بر مبناي اين سند در سال 1404 تعداد 20 ميليون گردشگر و 5/1 درصد از درآمد گردشگري جهاني براي ايران متصور شده است.

وي ادامه داد: براي تحقق اين امر سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به عنوان سياست‌گذار تنها يکي از سازمان‌هاي دخيل در اين امر به شمار مي‌رود و نيازمند تعامل ساير سازمان‌هاي ذي‌ربط است، بنابراين در اين کميته وظايف ديگر سازمان‌ها تعيين خواهد شد و به عبارت ديگر تکليف ارگان‌هاي مختلف براي رسيدن به اين افق مشخص مي‌شود.

عامري تصريح کرد: ساختار اين کميته همانند ستاد تسهيلات سفر است که اگر چه متولي آن سازمان ميراث فرهنگي است اما با توجه به عضويت بيش از 16 نهاد در اين ستاد هر يک از اعضا وظايف خاص خود را دارند.

عامري ابراز اميدواري کرد با تشکيل اين کميته و استخراج وظايف دستگاه‌هاي مختلف بتوانيم به نتايج مورد نظر در اين حوزه دست پيدا کنيم.

معاون گردشگري در بخشي ديگر از راه‌اندازي ميزگردهاي گردشگري در رسانه‌ ملي به عنوان ديگر برنامه‌ اين معاونت براي شش ماهه دوم سال ياد کرد و بيان داشت:‌ اين برنامه نيز با هدف ارائه تحليل‌هاي کارشناسي در حوزه گردشگري و بازتعريف مفاهيم و کليد واژه‌هاي گردشگري و بهره‌مندي از نظرات کارشناسان، فرهيختگان و اساتيد دانشگاهي و افراد با تجربه بخش خصوصي و پيشکسوتان و همچنين تنوير افکار عمومي و فرهنگ‌سازي مقوله سفر و گردشگري برگزار مي‌شود.

وي تصريح کرد: در اين راستا طي تفاهم‌نامه‌اي ميان روابط عمومي سازمان ميراث‌فرهنگي و شبکه يک سيما قرار است در 720 دقيقه و 18 برنامه هفتگي موضوعات مختلف صنعت گردشگري مورد بحث و بررسي قرار گيرد.

عامري با بيان اينکه در تلاش هستيم نخستين ميزگرد در ايام هفته جهانگردي برگزار شود، افزود: همچنين مشابه اين کار مي‌تواند با حضور کارشناسان و دانشگاهيان به جز صدا و سيما در محل‌هاي غير رسانه‌اي مانند معاونت گردشگري يا در مکان‌هاي علمي، دانشگاهي و فرهنگي برگزار شود.

احيا و تقويت کميته‌هاي تخصصي گردشگري که پيش از اين در اين معاونت فعال بود از ديگر موضوعاتي بود که عامري به آن اشاره کرد و گفت: با توجه به گستردگي جغرافيايي کشور و برخورداري از تنوع زيستي و ظرفيت‌هاي فرهنگي، تاريخي، طبيعي و معنوي و از سويي سلايق و علايق مسافران و گردشگران داخلي و خارجي نياز است که گردشگري با موضوعات تخصصي مورد توجه قرار گيرد.


در اين راستا بايد کميته‌هاي گردشگري سلامت، روستايي و عشايري، زيارتي و مذهبي، ورزشي، علمي و دانشجويي، تجاري و نمايشگاهي و طبيعت‌گردي با سازکار مناسب و در جهت تامين نيازهاي مسافران و گردشگران و ايجاد رونق در فضاي کسب و کار بخش خصوصي و تنوع بخشيدن به محصولات گردشگري احيا و تقويت شوند.

اين مقام مسئول در معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي همچنين خاطر نشان کرد: نخستين همايش گردشگري سلامت را در سال جاري با مشارکت بيمارستان خراسان شهر مشهد و اتاق بازرگاني برگزار خواهيم کرد که در حال انجام برنامه‌ريزي‌هاي لازم در اين حوزه هستيم.

عامري با اشاره به راه‌اندازي تورهاي شبانه تهران‌گردي تصريح کرد: توسعه و تقويت تورهاي شبانه نيز از ديگر موضوعات در حال پيگيري از سوي اين معاونت است، چرا که معتقديم برگزاري تورهاي تهران‌گردي مي‌تواند الگويي براي راه‌اندازي اين تورها و در ساير استان‌ها باشد.

وي همچنين خاطر نشان کرد:‌ از آنجا که پس از پايان ماه مبارک رمضان تا فاصله بازگشايي مدارس شاهد افزايش حجم سفرها در استان‌هاي مختلف خواهيم بود بنابراين طي دستوري تمامي ستادهاي تسهيلات سفر استان‌ها در حالت آماده‌باش قرار خواهند گرفت تا بتوانيم خدمات مناسبي را به گردشگران ارائه دهيم.

وي همچنين از برگزاري هفتمين اجلاس وزراي گردشگري کشورهاي اسلامي (OIC) در آذرماه، هشتاد و نهمين شوراي اجرايي سازمان جهاني جهانگردي(UNWTO) در آبان‌ماه، برگزاري دومين همايش بين‌المللي تورگردانان جهان از 28 آبان لغايت 3 آذرماه، برگزاري نهمين کميسيون مشترک ايران و يمن و برگزاري هجدهمين نشست کميسيون مشترک ايران و پاکستان به عنوان ديگر برنامه‌هاي پيش‌بيني شده براي نيمه دوم سال‌جاري خبر داد.

عامري در ادامه از تشديد و تقويت نظارت تاسيسات و موسسات گردشگري، تشکيل شوراي برنامه‌ريزي آموزشي،‌ برگزاري همايش‌هاي ملي طبيعت‌گردي در هفت استان، راه‌اندازي و تاسيس دفاتر اطلاع‌رساني گردشگري در 21 کشور، راه‌اندازي، احيا و تقويت خانه‌هاي جهانگردي و راه‌اندازي دفاتر اطلاع‌رساني گردشگري در فرودگاه‌هاي مناطق آزاد به عنوان ديگر برنامه‌هاي اين معاونت ياد کرد.

معاون گردشگري با اشاره به پنجم مهرماه روز جهاني گردشگري تصريح کرد: هفته گردشگري همزمان با روز جهاني جهانگردي و طي ويژه‌برنامه‌اي که در سالن اجلاس سران برگزار مي‌شود آغاز خواهد شد و برنامه‌هاي متنوعي براي اين هفته تدارک ديده شده است.

وي ادامه داد: گردشگري و تنوع زيستي، گردشگري همت‌مضاعف کار مضاعف، گردشگري رسانه و خانواده، گردشگري طبيعت‌گردي و توسعه پايدار، گردشگري بخش خصوصي صنوف و گروه‌هاي مردم‌نهاد، گردشگري صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي و گردشگري ميراث فرهنگي و موزه‌‌ها اسامي انتخاب شده براي روزهاي هفته گردشگري است.

وي همچنين به تشريح عملکرد اين معاونت در شش ماهه نخست سال جاري پرداخت و گفت: برگزاري نخستين جشنواره ملي پرنده‌نگري در حوزه طبيعت‌گردي، حضور در نمايشگاه‌هاي داخلي و خارجي، برگزاري جلسات کميته‌هاي فني مشترک گردشگري ميان ايران و کشورهاي عراق، سوريه، مالزي، ترکيه، ونزوئلا و عمان، برگزاري تورهاي آشناسازي براي اصحاب رسانه، سفرا، مديران دفاتر خدمات مسافرتي، پيگيري بيمه گردشگري، ويزاي الکترونيک و کارت اعتباري مسافران ورودي از جمله اين برنامه‌ها است.

عامري از نظارت بر تاسيسات و موسسات گردشگري، تدوين و بازنگردي در آئين‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها وبه روز رساني آنها با شرايط جديد و برنامه‌ريزي براي ساماندهي وضعيت آموزش در صنعت گردشگري از ديگر برنامه‌هاي انجام شده در شش ماه گذشته ياد کرد و بيان داشت: در برخي موارد به نتايج قابل قبولي رسيديم.

معاون گردشگري در بخشي ديگر به ارائه آماري از ميزان گردشگران ورودي به کشور در 5 ماهه نخست سال‌جاري پرداخت و در اين رابطه گفت: تعداد گردشگران ورودي به کشور از تاريخ يک فروردين ماه تا 31 مرداد از مرزهاي زميني، هوايي و دريايي يک ميليون و 285 هزار و 814 نفر بوده است که به تفکيک 987 هزار 913 نفر از مرزهاي زميني ، 8 هزار و 697 نفر از طريق دريايي و 288 هزار و 308 نفر از طريق هوايي به کشور وارد شده‌اند که در مجموع 3/38 درصد رشد را شاهد هستيم.

عامري متذکر شد: در نوروز نيز تعداد 120 ميليون و 480 هزار و 402 تردد بين استاني و 40 ميليون و 367 هزار و 37 نفر شب اقامت نيز انجام شد، علاوه بر اين 48 هزار و 950 مورد نظارت بر تاسيسات و موسسات گردشگري صورت گرفت که تعداد 67 مورد تعليق، تعطيل و لغو مجوز را به دنبال داشت.

وي گفت: پيش از اين طرحي در سازمان ميراث‌فرهنگي مطرح شد که دفاتر خدمات مسافرتي موظفند به ازاي خروج هر سه گردشگر به يک گردشگر به کشور وارد کرده و در غير اين صورت بايد مبلغي را براي انجام تبليغات در اين حوزه پرداخت کند.

عامري افزود: در اين راستا بهتر است صندوقي را راه‌اندازي کنيم تا هزينه‌هاي پرداختي از سوي دفاتر خدمات مسافرتي به اين صندوق واريز شود تا مبالغ براي انجام تبليغات گردشگي و معرفي کشور هزينه شوند و از اين طريق شاهد مشارکت دفاتر خدمات مسافرتي در حوزه تبليغات باشيم.

اين مقام مسئول خاطرنشان کرد: در دو ماه گذشته نيز تعداد 102 ميليون و 566 هزار و 400 نفر سفر و تردد بين استاني انجام شده است و 25 ميليون و 728 هزار و 207 نفر شب اقامت نيز به ثبت رسيده است. همچنين تعداد 19 هزار و 421 مورد نظارت صورت گرفته در اين مدت 70 مورد تعليق، تعطيل و لغو مجوز را منجر شده است.

/115


انتهای پیام/

کد خبر 1389061758